Jan Bakker: ‘Veel vraag naar mais na hevige regenval in het voorjaar’

Jan Bakker, het bedrijf dat begon met handel in mest, is inmiddels uitgegroeid tot een actieve speler met een breed assortiment aan producten en diensten in de agrarische sector en voedingsmiddelenindustrie. Wij spraken Alwin Wolfsen, verantwoordelijke voor de fouragehandel van Jan Bakker, over wat er op dit moment speelt in de markt.

Enorme vraag naar mais

‘De vraag naar mais is dit jaar enorm. Vanwege het hele natte voorjaar is er minder mais gezaaid dan gebruikelijk. En de mais die wél gezaaid kon worden, zal in het komende najaar waarschijnlijk van mindere kwaliteit zijn. De boeren proberen dus nu alvast aan voldoende mais voor het volgende jaar te komen. De vraag komt voornamelijk uit het zuiden van het land; daar is het weer toch nog een stuk natter geweest dan in het noorden. Met ons team rijden we daarom op het moment veel vrachten van het noorden naar het zuiden. De grote vraag en het schaarse aanbod heeft ook invloed op de prijzen.

Hooi en stro

‘Wat het hooi en stro dit jaar gaat doen, weten we nog niet. We weten wel dat in Frankrijk vanwege weersomstandigheden 30% minder gezaaid is. Dat zal naar alle waarschijnlijkheid invloed hebben op het aanbod van dit jaar.’

Benieuwd wat Jan Bakker Fourages voor jou kan betekenen? Neem contact op met Alwin Wolfsen via onderstaande button: (085) 301 33 43.