Geersing Potato Specialist: ‘Kalenderlandbouw kan in de prullenbak’

Jan-Eric Geersing heeft zich als aardappelhandelaar al sinds de beginjaren aangesloten bij het platform. Afgelopen donderdag ging Jan-Eric, op de internationale dag van de aardappel op pad met minister Adema.

Op 30 mei viel er iets te vieren; de internationale dag van de aardappel. Deze dag mocht Jan-Eric op pad met minister Adema. ‘We maakten een tour door Flevoland, met in de hoofdrol uiteraard de aardappel.’

Verzopen land

Geersing: ‘De situatie op het verzopen land was een stevig gespreksonderwerp. Dachten we dat het niet gekker kon dan in 2023, de gemiddelde pootdatum loopt zelfs daar al op achter. Kalenderlandbouw kan in de prullenbak.

Deze ellende heeft natuurlijk ook z’n prijs. In Frankrijk is de grens van 50 al geslecht. Nodig, vanwege gestegen kosten, maar valt het hoofd letterlijk nog boven water te houden voor sommigen?

De gewassen steken hun kop nog maar net boven de grond en ook phytophthora ligt al weer op de loer.’

1 miljard mensen

Valt er nog wel wat te vieren nu de wet van behoud van ellende wederom van zich laat spreken? Wel degelijk vertelt Geersing enthousiast; ‘want met het pootgoed wat de hele wereld overgaat, voeden we komend jaar weer bijna 1 miljard mensen.’

Benieuwd naar de bevindingen van Jan-Eric? Neem gerust contact op om eens met hem te sparren; 06-10537192.