VHM: ‘Arbeidskrachten steeds moeilijker te vinden, efficiëntie steeds belangrijker!’

Een bekende speler in de agrarische sector; VHM Machinery. Als specialist in slimme kisten- en bigbagoplossingen is VHM een onmisbaar bedrijf op ons platform. Inmiddels bieden zij al enkele jaren hun producten aan op FarmTrade en delen zij hun kennis. Wij spraken Bas van Dijke, Sales in de Benelux en Canada.

Van Dijke: ‘Het vinden van goed personeel waarop je kunt bouwen en flexibel inzetbaar zijn wordt steeds moeilijker. Bedrijven willen tegenwoordig steeds meer werk met eigen personeel kunnen verzetten en kiezen voor systemen waar efficiënter wordt gewerkt en meer geautomatiseerd is. Dat is ook de reden waarom bedrijven vaak bij ons aankloppen, ‘we zijn opzoek naar een flexibele lijn die een deel van het huidige werk uit handen kan nemen.’ Afhankelijk van de behoeften en wensen voorzien wij onze klanten van maatwerk met onze standaard modules, dat past binnen hun verwerkingslijn.’

Efficiëntie voorop

‘Zo min mogelijk lucht verplaatsen, dat is simpel gezegd waar wij iedere ochtend ons bed voor uitkomen. En dat is precies wat we doen met onze machines en systemen. We analyseren de huidige processen en kijken wat efficiënter en beter kan. Wij houden hierbij niet vast aan vaste invullingen/aanpassingen, maar bouwen ten behoeve van onze klanten en wanneer gewenst op maat.’ aldus Bas van Dijke.

Volle kisten erin, volle kisten eruit

Van Dijke: ‘Het is een modulair systeem dat we steeds vaker inzetten. Vanwege het personeelstekort kiezen onze klanten steeds vaker voor een optische maat- of kwaliteitsorteerder waarmee zij meer werk met minder personeel kunnen verzetten. Daarnaast wordt de keuze voor een kistenbewaring ook steeds vaker gemaakt in plaats van bulkbewaring. Om de optische sorteerlijn verder te automatiseren, komen klanten bij ons om ook de kistenlogistiek te automatiseren. Zo hebben wij al meerdere malen het ‘volle kisten erin, volle kisten eruit’ principe geïmplementeerd bij verschillende bedrijven. Met dit unieke concept kan het systeem modulair worden ingezet en dus een langere periode per jaar gebruikt worden. In deze lijn is het namelijk ook direct mogelijk om de kisten te roteren. We zien dat zowel Nederland als de buurlanden, maar ook overzee steeds vaker kiezen voor deze flexibiliteit. Minder bewegingen en meer rust creëren is een veelgehoorde wens die inherent is aan minder heftruckbewegingen, meer doen met hetzelfde personeel, meer controle en meer veiligheid.’

Samenwerkingen

‘Wij werken graag samen met ander partijen om het succes voor de klant te kunnen garanderen. Iedere lijn is het waard om na te denken over een efficiënte manier van aan- en afvoer. Is daar een andere partij bij nodig ten voordele voor de klant? Dan gaan wij ervoor!’ aldus Bas van Dijke.

Benieuwd naar een voorbeeld? Klik dan hier. Ben je benieuwd wat VHM voor jouw verwerkingslijn kan betekenen? Neem contact op met Bas van Dijke via 06- 22770077.