PV-projecten: ‘keuze voor zonnepanelen moet van ‘verdienen’ naar ‘besparen’’

PV-projecten is al lange tijd aangesloten bij het partnernetwerk van FarmTrade. In het begin als kennispartner en leverancier van zonnepanelen, inmiddels ook van energiemanagementsystemen en energieopslag. Wij spraken accountmanager Arie Bouw over hun ontwikkelingen en de situatie in de markt.

Arie Bouw; ‘we zijn vanuit de affiniteit met de agrarische sector begonnen in zonnepanelen en groot geworden, maar inmiddels bedienen we de gehele zakelijke markt. Gestart met de verkoop en installatie van complete zonnestroomsystemen en inmiddels hebben we ons aanbod verbreed met complete energieoplossingen, waaronder ook energiemanagementsystemen en energieopslag. Wij willen onze klanten van A tot Z kunnen ontzorgen als het gaat om duurzame energie in de vorm van zonnepanelen. De regelgeving verandert vaak waardoor het voor veel mensen onduidelijk is óf de aanschaf van zonnepanelen nog wel interessant is en wat dit voor hen betekent. In het veld komen we veel misverstanden tegen.’

Misverstand

‘Steeds vaker ervaren we dat men een verkeerde gedachte heeft bij de investering in zonnepanelen nu regelgeving verandert. Laatst nog hadden we contact met een groot agrarisch bedrijf met een grote aansluiting. De reactie was al snel ‘ik kan niet terugleveren, dus dan is het voor ons niet interessant,’ een groot misverstand! Er kan namelijk veel geld bespaard worden wanneer men kiest voor het opwekken van eigen duurzame energie voor alleen eigen verbruik, eventueel in combinatie met energieopslag. De gedachte van de klant moet gedraaid worden van ‘verdienen’ naar ‘besparen,’ uiteindelijk is besparen een vorm van verdienen.’

Besparen op energierekening

Nu de regelgeving veranderd is, kunnen gebruikers met een grote aansluiting meestal geen stroom meer terugleveren. Echter kan men een groot deel op de energierekening besparen na aanschaf van zonnepanelen. De terugverdientijd is dan vaak langer, maar daardoor niet minder interessant. Kleinverbruikers daarentegen kunnen nog tot ’27 profiteren van de salderingsregeling.

‘Met plezier rekening wij geheel vrijblijvend uit wat de keuze voor zonnepanelen en energieopslag voor uw bedrijf kan opleveren.’ aldus Arie Bouw. Benieuwd wat het voor u kan betekenen? Neem contact op met Arie via 06- 48188877.