Hardeman isolatie ‘Renovatie met sandwichpanelen levert energievoordelen op!’

Hardeman Isolatie heeft zich als renovatie- en isolatiespecialist enige tijd geleden aangesloten bij het partnernetwerk van FarmTrade. Al meer dan 25 jaar levert en monteert het bedrijf geïsoleerde dak- en wandbeplating voor diverse aannemers en klanten door heel Nederland. Wij spraken vertegenwoordiger Arjan Bloemendal over de voordelen van renovatie met sandwichpanelen.

Steeds meer boerenbedrijven kiezen voor renovatie van oude, bestaande schuren. Oude asbest golfplaten worden vervangen door asbestvrije golfplaten of men kiest bewust voor geïsoleerde dak- en/of wandbeplating met zicht op de toekomst. Steeds vaker wordt gekozen voor een toekomstbestendige oplossing in combinatie met verduurzamingsmaatregelen zoals zonnepanelen.

Arjan; ‘een groot voordeel van de sandwichpanelen zijn ten eerste de subsidiemogelijkheden en mogelijk belastingvoordeel. Kies je voor zonnepanelen? Dan maakt het de keuze voor sandwichpanelen nog een stukje makkelijker, het systeem om zonnepanelen te bevestigen is in vergelijking met golfplaten namelijk aanzienlijk goedkoper. Tevens is de dakbedekking veel lichter waardoor de constructie voor eventuele zonnepanelen niet aangepast hoeft te worden.’

Als we kijken naar bewaarschuren, is vooral isolatie een belangrijk punt. Dankzij goede isolatie blijft de gewenste temperatuur met de minimale energie in de bewaring en worden gewassen onder de juiste omstandigheden bewaard. Scheelt energiekosten en zorgt voor stabiele omstandigheden in de bewaring, aldus Arjan.

Qua kleur en uitstraling kun je met sandwichpanelen alle kanten op. Zo kun je kiezen voor een strak model, of liever eentje met een profiel. Benieuwd naar de opgeleverde projecten van Hardeman Isolatie? Neem een kijkje op hun website: https://hardemanisolatie.nl/nl/projecten. Heb je specifieke vragen neem dan direct contact op met Arjan via 06 13 34 78 06.

.