‘Ik denk soms: ik zet hem er nu maar niet op, want dan krijg ik de hele avond weer telefoon’

Als we het hebben over FarmTrade Partners van het eerste uur, staat Van Der Maar Landbouwmechanisatie vrijwel bovenaan. Vanaf de start van ons bedrijf heeft Jasper van de Berg meegedacht over onze kansen en mogelijkheden in de agrarische sector. Deze week spraken wij Jasper over de ontwikkelingen in de landbouwmechanisatie en de rol van FarmTrade voor het bedrijf.

Hoe ziet de markt van de landbouwmechanisatie er momenteel uit?
Van Der Maar is specialist in de mechanisatie van de aardappelteelt en alles wat daarbij komt kijken; vanaf grondbewerking tot bemesting, van poten tot ziekteselectie, van sorteren tot en met verpakken en afleveren.

‘Trends die we in de sector zien zijn meer robotisering en automatisering. Dit zorgt voor arbeidsbesparing, arbeidsverlichting en constante kwaliteit. Vooral kwaliteitssortering van aardappelen is echt booming’, aldus Jasper van den Berg.

Waar zijn jullie trots op?
Bestaande verwerkingsinstallaties moeten worden aangepast en uitgebreid, bij deze complexere projecten is Van Der Maar de specialist die alles van begin tot einde regelt. Een grote ontwikkeling in de markt waar Van Der Maar enorm druk mee is, is de Flikweert QualityGrader. Deze optische sorteerunit sorteert aardappelen op kwaliteit en is uniek. Van Der Maar is vanaf de start van dit bedrijf en deze ontwikkeling al nauw betrokken.

Van Der Maar is pionier in de landbouwmechanisatie van de aardappelteelt, maar er komt wel concurrentie. Veel ervaring en waarmaken wat je belooft zorgen ervoor dat Van Der Maar zich onderscheidt. ‘Het gaat om het totaalplaatje. Een machine verkopen is één ding, maar het moet ook ingepast worden. Wij leveren het totaalplaatje’, aldus Van Den Berg.

Wat betekent FarmTrade voor jullie?
Volgens Jasper werkt FarmTrade goed. ‘Het is gewoon een hele mooie, makkelijke en toegankelijke manier om klanten te bereiken én om gebruikte machines aan te bieden. Je opent het, je scrollt er doorheen en komt soms interessante dingen tegen. Mensen zijn niet specifiek op zoek en het is laagdrempelig. De combinatie dat wij zelf plaatsen, maar anderen ook, is heel fijn. Soms vind ik ook onderdelen die ik goed kan gebruiken.’

Van Den Berg vertelt dat de advertenties op FarmTrade veel opleveren. ‘Ik denk soms: ik zet hem er nu maar niet op, want dan krijg ik de hele avond weer telefoon’.

Tot slot benoemt Jasper dat de handel en samenwerkingen steeds meer over het internet gaan, ook van Van Der Maar. ‘FarmTrade past wat mij betreft heel goed bij onze visie op de toekomst.’

 

Meer weten over Van Der Maar? Neem contact op met Jasper via +31 6 21272989 of jasper@vandermaar.eu.