“Smart Grader komt met dé oplossing voor het maximaliseren van de opbrengst”

FarmTrade Partner Smart Grader heeft een nieuw product ontwikkeld. Wij spraken Wouter Blok over deze innovatieve upgrade van de ‘SG Reader’.

In de basis hebben we de registratiemachine ontwikkeld (SG Reader) voor het snel en nauwkeurig meten van proefmonsters. Die is nu uit te breiden met de scheidingsmodule.

Hierdoor kun je één sortering maken uit een productstroom, waardoor het mogelijk is om uit de gewenste maatklasse een gewenst aantal aardappels te sorteren, voor bijvoorbeeld een separate kwaliteitscontrole.Door de combinatie te gebruiken is het mogelijk om de machine in te zetten als nacontrole op de bovenmaat.  

Innovatie en precisie komen samen
Een ontwikkeling die is ontstaan door vraag vanuit klanten en onze eigen doorontwikkeling van de SG Reader. Het wordt hoofdzakelijk gebruikt voor aardappels maar is ook zeker in te zetten voor het registreren van uien. De compacte afmeting maakt het mogelijk dat de SG Reader + gemakkelijk te integreren is in bestaande registratie- en sorteerprocessen.

De eerste proefperiode zit erop, zodat wij de puntjes op de i kunnen zetten.

Wat kost het?
Een Reader + kost rond de € 37.000,- afhankelijk per boer hoe snel het zich terugverdiend.

Dit is mede afhankelijk per ras. Wouter; mijn ervaring is dat het percentage ondermaat in de bovenmaat vaak hoger is dan verwacht, soms loopt dit wel op tot 30%. Dit zijn ook de dikkerds dus de kilo’s! Meten is weten.De SG Reader + geeft waardevolle inzichten en voor sommige boeren wel in twee jaar terug te verdienen. Bij het geluid van iedere activatie wordt er geld verdiend, muziek in de oren.

Wat klanten zeggen
“De reader + laat zien dat er meerdere rassen zijn met lengte in de knollen, niet alleen de Spunta. Hierdoor valt de aardappel niet door de juiste zeef. Doorgaans noem ik de machine ook wel de moneymaker”.  – Koetsenruijter Seed Potatoes –

Meer weten over de mogelijkheden om uw opbrengst te maximaliseren door het sorteerproces? Bel Wouter Blok op 06 2230 1963.