Wiegmink Transport: Vraag naar biologisch- en machinetransport stijgt’.

Wiegmink Transport is sinds een aantal maanden aangesloten bij FarmTrade. Vanwege de groeiende vraag naar o.a. machinetransport was aansluiten bij het Partnernetwerk van FarmTrade een logische stap. Richard Wiegmink, bedrijfsleider met planning als hoofdfunctie neemt ons mee in hun bedrijf en de diensten die zij bieden.

92 jaar geleden begon Richards overgrootopa met het transportbedrijf, voornamelijk gericht op het vervoeren van melk. Zijn opa nam het over, gevolgd door zijn vader en inmiddels zijn ze bezig met het officieel maken van de overname door de 4e generatie; Richard Wiegmink.

‘In de jaren hebben we veel verschillende producten mogen vervoeren, van melk tot beton en exceptioneel transport tot agrarische producten en machines. De twee laatstgenoemde bekleden tot op heden de hoofdtakken van onze dienstverlening, waarbij de nadruk ligt op het vervoeren van biologische producten. Hier zijn we een aantal jaar geleden bij toeval ingerold omdat we steeds meer export en voornamelijk richting Duitsland gingen rijden. Om biologisch transport voor Duitsland te mogen doen ben je vereist een bepaalde certificering te hebben. Wij hebben ons daarin vastgebeten en onze werkwijze hierop aangepast. Dat betekent dat we over een gecertificeerde wasstraat beschikken waarin we onze vrachtwagens grondig schoonmaken met specifieke wasmiddelen, waardoor residuen afgebroken worden.’

De verdeling per jaar is 50/50. 6 maanden export, 6 maanden piekbelasting in NL. ‘Wij transporteren van het land tot aan de schuur of rechtstreeks naar de verwerker. We starten vroeg in het jaar met het pootgoed, tarwe, gevolgd door eerste en tweedejaars plantuien, zaaiuien, aardappels, wortels en witlof. Voor de dorpen Ens, Kraggenburg en Marknesse fungeert Wiegmink Transport als depot voor tarwe en gerst voor Agrifirm.

Steeds vaker worden wij benaderd en ingezet voor het transporteren van machines. Zo rijden wij geregeld voor Tolsma-Grisnich, Agri Deals en Kramer BV uit de Noordoostpolder, maar ook particulieren weten ons steeds vaker te vinden. Dankzij ons brede aanbod, van trailers tot semidiepladers (op aanvraag) en tautliners kunnen wij in een grote vraag van transport voorzien.’

Kan Wiegmink Transport u voorzien in het transport van uw agrarische producten of onlangs ver- of gekochte machine? Neem dan contact op met Richard via +31 6 83522510.

            Wiegmink Transport