Sijlltrade: ‘Voor goede, grove uien in Nederland wordt 40-50 cent per kilo betaald.’

FarmTrade Partner Sijlltrade BV gebruikt ons handelsplatform om te handelen in uien. Eigenaar Mark van Sijll praat ons bij over de laatste ontwikkelingen in de uienmarkt.

Uien zijn duur en worden mogelijk nog duurder. ‘De oogst is 10 tot 15% minder dan het vijfjarig gemiddelde en de kwaliteit is overal matig. We kunnen wel met 8 tot 10% tarra rekenen.’, zegt Van Sijll. De situatie voor de uienteelt is hierdoor uitdagend.

Export naar Polen
De uienhandel met Polen loopt hard. ‘Er is momenteel veel export naar Polen, Sijlltrade is ook een speler in deze markt. De zaken met Polen lopen goed, dat komt mede doordat de prijs laag is en het aanbod groot. De opbrengst van deze exporthandel hangt af van de kwaliteit, maat en mankement’, aldus Van Sijll.

Nederlandse markt
Van Sijll geeft aan dat de uienmarkt momenteel enorm fluctueert en dat de prijzen per dag verschillen. ‘Voor goede, grove uien in Nederland wordt in 40 tot 50 cent per kilo betaald. De levering is dan tussen januari en maart 2024.’

Over Sijlltrade
Sijlltrade doet commissiehandel binnen Nederland voor goede partijuien en handelt daarnaast ook in aardappelen en wortels, zowel industrie als verpakkingskwaliteit.
Van Sijll: ‘Wij zijn op zoek naar industriepartijen. Partijen met bacterie, fusarium, schot en kale uien, zowel geel als rood; we kunnen veel gebruiken. Daarnaast zijn gele uien in het formaat 0 tot 40 mm en goede rode uien ook zeer welkom.’

Meer weten over de uienhandel of interesse in een samenwerking met Sijlltrade? Neem contact op mer Mark van Sijll via mark@sijlltrade.nl of 0643452588