De Vries Witlof: ‘Prijs witlofwortel stijgt fors komend teeltjaar!’

 

Met blijdschap voegen wij nieuwkomer De Vries Witlof toe aan ons partnernetwerk. Welkom! De Vries Witlof bevindt zich in (bijna) alle fases van de keten; teelt, sortering, verwerking, koeling, handel, witloftrek en daarnaast produceren zij eigen witloftrekbakken. In totaal beheert De Vries Witlof 520 bunder witlof (120 bunder biologisch. 400 bunder gangbaar) in Espel . Wij spraken Erik Holtland, teelt- en inkoopmanager bij De Vries Witlof B.V.

‘Het was een vrij droog voorjaar waardoor de opkomst moeizaam ging. Ieder jaar maken we een prognose op basis van de opkomstcijfers. Vanwege het droge voorjaar werd die iets minder rooskleurig dan we hoopten. Gelukkig kunnen we nu zeggen dat de oogst positiever is dan verwacht. Ook de laat gezaaide wortels laten een goede maat zien. Op dit moment lijken er nog wat tekorten gezien de hoge vraag. Op dit moment hebben we 20% gerooid. Het streven is voor kerst alles eruit te hebben.’ aldus Erik Holtland.

Prijzen

‘We ervaren concurrentie van andere gewassen. Maar ook het nieuwe GLB beleid werkt niet mee. Dit betekent dat wij ook met de witlofwortel prijzen mee moeten. Afgelopen weken zijn we gestart met het opmaken van nieuwe contracten. De prijzen zijn gewaardeerd op 5,5 cent. Één cent hoger dan vorig jaar. Een grote stap, maar het is belangrijk dat de teelt interessant blijft voor de akkerbouwer.

Voor komend seizoen is De Vries Witlof nog op zoek naar nieuwe contracttelers. Neem hiervoor contact op met Erik via 06-57174827.