Berg Fourage: ‘Aanbod reststromen groeit, boeren steeds bewuster’

Berg Fourage gaat voor beter boeren. Als Partner van FarmTrade zijn zij via het platform doorlopend op zoek naar interessante reststromen. Wichert van den Berg, eigenaar van Berg Fourage neemt ons mee in hun dienstverlening en de verschuiving die zij zien in het ‘boeren.’

‘We zien een langzame verschuiving richting bewuster boeren. Waar afgekeurde of overgebleven producten eerder bijvoorbeeld over het land werden uitgestrooid, vinden boeren het steeds belangrijker om hun product een zinvolle eindbestemming te geven. Tegelijkertijd zijn veel reststromen heel waardevol als veevoer of als grondstof voor biogas, waardoor we ook de vraag naar dit soort producten zien toenemen. Men is zich steeds bewuster van de verandering in het klimaat en streven ernaar hun CO2-footprint zo minimaal mogelijk te maken. Dat zien wij ook terug in de vraag en het aanbod van reststromen.’

‘Voor iedere reststroom hebben wij een passende eindbestemming. In eerste instantie zullen wij de zoeken naar een bestemming bij veehouders. Is het product daarvoor niet geschikt, dan wordt het ingezet voor de productie van Biogas. Wij nemen als Berg Fourage de hele lijn aan AGF reststromen af, hierbij kun je denken aan aardappelen, uien, wortelen, pompoenen, bieten, graanresten, zoete aardappel, groente- en fruitafval. Dankzij onze eigen transportvloot en onze 24/7 bereikbaarheid kunnen wij ontzettend snel schakelen. Doordat wij in onze afzet Europa breed werken, vinden wij altijd een geschikte afnemer.

Zoek jij een eindbestemming voor jouw reststromen? Neem contact op met Wichert van den Berg van Berg Fourage via: 06-13451943 of mail naar: inkoop@bergfourage.nl