AVR lanceert vernieuwde CDVE (Climax): de Phython

AVR is sinds begin dit jaar trouwe partner van FarmTrade. Geregeld biedt het bedrijf machines aan op het platform en worden innovaties gedeeld door middel van een Gepromoot Handelsbericht. Onlangs lanceerden zij hun nieuwe duoverlengband; de Python. Majna Seurinck, Marketing & Communicatie manager vertelt ons over hun nieuwe machine.

‘In 2013 hebben wij het Nederlandse bedrijf Climax, leverancier van inschuurmaterieel overgenomen. De reden daarvan is dat we het complete aanbod aan machines van grondbewerking tot planten willen kunnen aanbieden. Een totaalleverancier. In de periode na de overname van Climax hebben wij de machines omgezet naar onze ‘AVR-standaard.’ We zijn daarin begonnen met de Falcon (stortbunker), toen de Cobra (hallenvuller) en nu de Python. In deze innovatie zetten we vooral in op modernisering en automatisering, aldus Majna Seurinck.

De Python heeft zichzelf begin deze maand gepresenteerd tijdens de Potato Europe in Kain, België. Een succesvolle presentatie met positieve reacties vanuit het veld. De duoverlengband is dé flexibele schakel in de inschuurlijn. De band biedt een hoge capaciteit en is dankzij onder andere de meebewegende opstaande randen zeer gebruiksvriendelijk. De onafhankelijke hoogteverstelling van in- en uitstort en de elektrische lengteverstelling maakt het mogelijk dat de Python op iedere plaats in de lijn ingeschakeld kan worden.

Uniek aan de machine is de tandemconstructie met vier zwenkwielen en 360°- draaibare hoofdwielen. Dankzij deze constructie is de band zeer gemakkelijk door slechts 1 persoon te verplaatsen. Daarnaast maken de banden met trogvormen het mogelijk een groot volume te verplaatsen waardoor de capaciteit met 35% kan worden vergroot.

De Python is voorzien van AVR Line Control-software waardoor deze ongecompliceerd communiceert met andere AVR-machine in de lijn. Het basismodel is beschikbaar vanaf € 33.400,-.

Vragen over de Python? Neem dan gerust contact op met de verkoopadviseur voor jouw regio. Deze vind je op https://avr.be/nl/taxonomy/term/95.

     

 Reportage: presentatie Python op Potato Europe 2023.