ROLTECHTUNING: ‘Bespaar tot wel 20% op brandstof dankzij tuning!’

 

Partner ROLTECHTUNING begon ooit met het tunen van auto’s, bedrijfswagens en campers maar richt zich in de afgelopen jaren ontzettend veel op trekkers en andere agrarische voertuigen. Steeds meer boeren zien het voordeel van het tunen van hun agrarische voertuigen. Buiten de extra trekkracht wordt er namelijk ook veel geld bespaard op brandstof. Kris Rol, boerenzoen en eigenaar van ROLTECHTUNING vertelt ons over zijn werk en de voordelen voor jou als boer!

‘We krijgen steeds meer aanvragen vanuit de agrarische hoek. Met een besparing van tot wel 20% op brandstof, begrijpen we dit heel goed. Zeker in tijden van hoge brandstofprijzen. “Als boerenzoon, vind het erg leuk om de agrarische sector te bedienen en “versta” de boeren hierdoor goed”. Trekkers gebruiken tegenwoordig hetzelfde Common-rail brandstof inspuitsysteem als auto’s, wat volledig door software wordt aangestuurd. Door de software te optimaliseren, zorgen wij ervoor dat de motor van het betreffende voertuig efficiënter omgaat met dezelfde hoeveelheid brandstof, dankzij een optimale brandstofinspuiting.’ aldus Kris Rol.

.   

De gemiddelde cijfers/resultaten zijn noemenswaardig:

– 20 tot 50 extra PK

– 100 tot 200 koppelwinst

– 20% brandstofbesparing

Natuurlijk is het afhankelijk van het merk en het type voertuig. Moderne trekkers met een bouwjaar van na 2000, beschikken over moderne brandstofinspuiting waar dankzij tuning mooie resultaten mee te behalen zijn. En nog een fijne bijkomstigheid; door de maximale trekkracht wordt het comfort voor de chauffeur ook verhoogd. Naast trekkers is ROLTECHTUNING ook gespecialiseerd in het tunen van combines, hakselaars, shovels en kranen.

Garantie
Een veel gehoorde vraag is ‘wat betekent dat voor de garantie op mijn machine?’ Daar heeft Kris een duidelijk antwoord op. ‘Wij tunen 100% binnen de fabrieksmarges, we blijven binnen de grenzen, waardoor de garantie behouden blijft.

Wil jij jouw trekker laten tunen? Dan moet je rekening houden met een investering van €795,- excl. voorrijkosten. Deze investering is gemiddeld in een half jaar terugverdiend!

Vragen? Neem contact op met Kris Rol via: +31 6 51029221

. . 92.