Maclouis: ‘Uniek in de uienmarkt; MLK3000 2 ton lichter dan andere 3 meter loofklappers!’”

Maclouis

Maclouis, één van de nieuwe partners van FarmTrade focust zich op de speciaalbouw van machines voor uien. Van uienrooiers, tot loofklappers en uieninvoer sets. Eigenaar Maurice Vijverberg vertelt over zijn bedrijf én hun innovatie. ‘Maatwerk maakt ons bedrijf uniek. We werken vanuit een vaste basis en vanuit daar kunnen klanten hun specifieke wensen aangeven.’ Tijdens de Landelijke Uiendag in Colijnsplaat presenteerde Maclouis hun verfijnde MLK3000 loofklapper.

MLK3000 Loofklapper

‘De MKL3000 bestaat al een aantal jaar, maar met alle opgedane kennis blijven wij ons en onze machines doorontwikkelen. Met trots presenteerden wij gisteren onze doorontwikkelde MLK3000. Met een eigen gewicht van 2300kg is onze machine uniek te noemen. De MLK3000 weegt maar liefst 2 ton minder dan andere loofklappers in de markt. Het grote voordeel daarvan is de brede toepasbaarheid, de loofklapper is voor (bijna) alle trekkers geschikt. Daarnaast is de belasting voor de grond minimaal en biedt de loofklapper de optie om direct uien te rooien.’ aldus Maurice.

De MLK3000 is een betrouwbare front loofklapper voor het ontbladeren van o.a. uien, zilveruien en rode bieten. Optioneel kan de loofklapper uitgevoerd worden met 6 hydraulisch aangedreven rooischijven van 46 cm. Dankzij deze optie is het mogelijk om met brede banden te rooien of een breder bed met een smallere machine. De aangedreven schijven geven de uien snelheid, waardoor de ui in de volgende rij belandt. Hierdoor wordt terugrollen beperkt.

Maurice Vijverberg: ‘De driepuntbok hebben we verstelbaar gemaakt, zodat de loofklapper zo dicht mogelijk tegen de trekker gemonteerd kan worden en er een goede gewichtsverdeling is.

Uieninvoer

Uien na het rooien direct opladen? Dat maakt de uieninvoersets van Maclouis mogelijk. ‘Ons uieninvoerset is universeel toepasbaar. Verkrijgbaar in 2 breedtes (75 en 110 cm)
Als optie is het mogelijk om wielsteunen toe te passen waardoor de uieninvoer stabieler loopt en de sleepvoeten van de uieninvoer minder slijten. Uieninvoersets hebben wij gedurende het seizoen altijd op voorraad.’ aldus Maurice.

Meer weten over de MLK3000 van Maclouis? Bekijk de brochure of neem direct contact op met Maurice via: 0111-202066.

                                                                                        Maclouis.