RentNoord: ‘Voor € 175,- per dag hebben wij een trekker voor je klaarstaan.’

GroeNoord is een nieuwkomer in het partnernetwerk van FarmTrade. Met hun verhuurtak RentNoord verhuren zij voornamelijk trekkers, maar ook gators, minitrekkers, maaimachines, verreikers, shovels, Klünder-onkruidtrekker en heftrucks. Sander Uiterwijk, verantwoordelijke voor RentNoord werkt er inmiddels 3 jaar en vertelt ons over het bedrijf en de ontwikkelingen.

“We zien een enorme toename in het huren van machines in de agrarische sector. Vroeger, zo’n 10 jaar geleden, wilden boeren alles nog in bezit hebben en was het ‘not done,’ om trekkers of andere machines te huren. In de laatste jaren zien we steeds meer een verschuiving van bezit naar gebruik. In de maanden mei en juni was zelfs onze gehele vloot verhuurd. We kunnen wel zeggen dat de klimaatverandering hierin een grote rol speelt. De weersomstandigheden worden steeds heftiger waardoor er meer en meer piekmomenten in de landbouw zijn. Op zulke momenten is het fijn om flexibel capaciteit bij te kunnen zetten zodat hetzelfde werk in een kortere tijd gedaan kan worden.” aldus Sander.

In 2014 is GroeNoord gestart met hun verhuurtak; RentNoord. Sander: “Doordat de verhuur geen vast onderdeel was van het bedrijf, waren we het overzicht gauw kwijt. Om onze klanten goed van dienst te kunnen zijn is het belangrijk dat zaken als verzekering, kenteken en onderhoud goed geregeld is. Wij willen kwaliteit bieden en onze klanten ontzorgen. Met RentNoord zijn wij hierin geslaagd. Zodra een klant een machine bij ons huurt zijn al deze zaken geregeld en kan de klant direct aan het werk.”

Het aanbod

Sander: “Bij RentNoord snappen wij hoe groot het belang is van flexibiliteit. Klanten kunnen daarom machines per dag, week, seizoen, voor-/najaar huren. Wij bieden trekkers in een range van 50 tot 300pk en naar wens voorzien van Front-PTO en/of voorladers. Voor een 90pk trekker betaal je per dag € 175,- (10u vrij) en € 1800,- per maand (120u vrij). Kies je voor een 300pk trekker dan betaal je € 330,- per dag (10u vrij) en € 3600,- per maand (120u vrij).” RentNoord heeft vaste prijzen maar maakt voor specifieke vraagstukken ook prijzen op maat. Denk hierbij aan een vaste prijs voor een bepaald aantal uren, (flexibele) beschikbaarheid en een eventuele optie tot overname.

Voor het komende seizoen heeft RentNoord alweer 58 nieuwe trekkers besteld. “Dat aantal groeit ieder jaar, omdat er steeds meer vraag is naar tijdelijke capaciteitsverhoging. De hoeveelheid trekkers, de diversiteit, flexibiliteit en de kwaliteit maakt dat klanten kiezen voor RentNoord.” aldus Sander. Ieder jaar wordt de verhuurvloot van RentNoord vernieuwd. Machines die een jaar gedraaid hebben worden vervolgens verkocht als occasion.

RentNoord zit met 19 vestigingen in Noord-/Oost-Nederland. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan direct contact op met Sander Uiterwijk via: 06-51730071.