Account Consultancy: “€ 10.000,- korting op loonheffing is al snel te realiseren.”

 

Account Consultancy, actief in subsidies voor bedrijven in de agrarische sector, is inmiddels alweer een aantal maanden aangesloten als Partner bij FarmTrade. Een interessante partij die veel kan betekenen voor jou als boer. Wist je bijvoorbeeld dat € 10.000,- korting op loonheffing al snel te realiseren is? Roy Braakink, eigenaar van het bedrijf neemt ons mee in de wereld van subsidies.

Braakink: “Veel boeren vinden het maar ingewikkeld de subsidies. Zodra men de website van de RVO opent schakelen ze al gauw uit vanwege ingewikkelde materie en ontbreekt het aan interesse en tijd. Zonde, want er is zoveel mogelijk waar veel mensen geen weet van hebben, waardoor men veel geld laat liggen. In de 10 jaar dat wij bedrijven helpen bij de aanvraag van subsidies hebben wij bij meer dan 80% een akkoord gekregen op de aangevraagde subsidie. Men denkt aan grote, ingewikkelde dingen, maar ook bij kleine aanpassingen is er vaak veel mogelijk.”

‘Bij Account Consultancy betaal je alleen voor hun diensten wanneer zij ook daadwerkelijk subsidies voor jouw bedrijf realiseren!’

“Bedenk je iets nieuws en wil je dat ontwikkelen? Of ga je investeren in een (duurzame/milieuvriendelijke) machine? Volg jij of jouw personeel een opleiding? Ga je nieuw- of verbouwen? Het zijn allemaal redenen om je serieus te verdiepen in subsidiemogelijkheden, want je kunt er veel geld mee besparen. Wist je bijvoorbeeld ook dat wanneer je een plek biedt aan studenten in een praktijklerentraject, je recht hebt op een vergoeding?

De meest voorkomende subsidies in de agrarische sector sommen we hieronder even voor jullie op:

WBSO regeling

Aanpassingen op machines en of processen. De WBSO subsidie (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) is de belangrijkste fiscale stimuleringsregeling voor innovatieve bedrijven in Nederland. Met deze subsidie kunt u de loonkosten en andere kosten en uitgaven voor innovatieprojecten verlagen.

Investeer je 500 uur per jaar? Dan kun je gemiddeld al 10.000,- korting op loonheffing krijgen.

Mia/vamil regeling

Investeer je in een auto of machine die voorkomt op de milieulijst? Dan kom je in aanmerking voor de MIA/Vamil. Bij deze regeling kun je in sommige gevallen zelfs 75% van het investeringsbedrag versneld afschrijven.

EIA

Investeer je in duurzame en/of energiezuinige technieken? Denk hierbij aan dubbelglas, isolatie, koeling of energiezuinige machines, dan kom je in aanmerking voor de EIA. Je mag hierbij 45,5% van de investering extra in mindering brengen op de fiscale winst, waardoor winstbelasting verlaagd wordt.

Praktijkleren

Neemt u leerlingen in dienst, dan wordt u hiervoor beloond door de overheid. De subsidie biedt een tegemoetkoming voor het begeleiden van vmbo-, mbo-, bbl-, hbo-leerlingen of promovendus. Dit voordeel kan oplopen tot € 2700,- per leerwerkplaats per schooljaar.

Kortom, genoeg reden om u eens te verdiepen in wat de mogelijkheden voor u zijn. Account Consultancy helpt jou hierbij graag. Weet Account Consultancy niet binnen de overeengekomen termijn het dubbele van het aan het betaalde, aan netto subsidie te werven, dan restitueren zijn 100% van het betaalde bedrag. De moeite waard dus!

Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Neem dan direct contact op met Roy Braakink via: 06-52390816.