WIFO; ‘Zeer nauwkeurig schoffelen voor (maar) € 23.500,-.’

 

WIFO is één van de Premium partners binnen het partnernetwerk van FarmTrade. Met hun ambitie ‘het de agrariër eenvoudiger maker,’ kunnen zij niet ontbreken op FarmTrade. Het bedrijf bestaat inmiddels meer dan 60 jaar. Marco Holwerda, Sales & Marketing Manager bij WIFO vertelt ons over hun innovaties in de afgelopen periode.

 

Samen met Doorgrond, het bedrijf dat zich heeft toegelegd op de automatisering en robotisering in de akkerbouw heeft WIFO de cameragestuurde sideshift ontwikkeld. ‘Nauwkeurig, gemakkelijk en snel. Dat is wat de DSD-Z-300 mogelijk maakt.’ aldus Marco Holwerda.

Holwerda: ‘Precisielandbouw is een steeds groter item binnen de agrarische wereld. Boeren willen heel nauwkeurig en efficiënt werken om de grond zo min mogelijk te beschadigen, het product niet overmatig te bewerken en om tijd én geld te besparen. Speciaal voor deze groep hebben wij de DSD-Z-300 smart sideshift ontwikkeld; een uniek sideshift frame waarbij op de centimeter nauwkeurig geschoffeld wordt, ook bij hoge snelheden.’

SPNA (Stichting Proefboerderijen Noordelijke Akkerbouw) is erg enthousiast over het product; ‘twee keer met de schoffel er doorheen was voldoende om het gewas (biologische sperziebonen) op zware kleigrond onkruidvrij te krijgen’, vertelt Bram Lommerts, onderzoeker bij SPNA. Holwerda: ‘De cameragestuurde sideshift neemt het volledige stuurwerk over van de chauffeur, en dat doet deze beter (lees: nog nauwkeurig en sneller) dan een mens. De camera herkent de gewasplantjes aan hun kleur en laat de sideshift naar links of rechts bewegen om de schoffel binnen centimeters van het gewas te houden zonder het gewas te beschadigen.’

‘De sideshift heeft een bereik van 300 mm, is ook bij hogere snelheden zeer nauwkeurig en kan zowel aan de voor- als achterzijde van de trekker gebruikt worden, en dat voor een wel hele interessante prijs van € 23.500,-,’ aldus Marco Holwerda. Benieuwd naar de machine? Bekijk hier de video.

Kistenkantelaars

Naast de innovatieve cameragestuurde sideshift beschikt WIFO over een breed programma aan kistenkantelaars, voor elk type product en kist en in verschillende rotatie- en draagvermogens. Waar je bij de K80 en K85 kiest voor een degelijk en duurzaam model, bieden de K90 en K95 modellen meer opties en zijn deze multifunctioneel inzetbaar. Het type K95 beschikt over een kantelmechanisme dat zich achter de kist bevindt waardoor de zijkanten volledig vrij blijven en het mogelijk is om de kisten eenvoudig tegen elkaar te plaatsen. Er is daardoor slechts één heftruck nodig voor de handling van de kisten. Dit bespaart tijd en ruimte. De keuze voor een type kistenkantelaar maak je op basis van de machine (heftruck, verreiker, etc.), type kisten en het type product. Holwerda: ‘Voor iedere toepassing bieden wij een passende kantelaar, specifieke wensen zijn hierbij ook mogelijk.’

Interesse? Neem contact op met WIFO via 0518-411318.