GeJo: De READER 3.0; geavanceerder én nauwkeuriger dan ooit

 

GeJo Grading Services is een nieuwkomer binnen het Partnernetwerk van FarmTrade.
Meten is weten, gissen is missen; dat is altijd het credo geweest van GeJo. Want als je landbouwproducten verbouwt, wil je niets aan het toeval overlaten en wil je de klant precies de gewenste kwaliteit kunnen leveren. Daarom ontwikkelde GeJo Grading de Smart Grader, een optische sorteermachine die aardappelen en uien zeer nauwkeurig op maat en kwaliteit sorteert. Als kleine broer van de Smart Grader volgde de Smart Grader READER. Die werd speciaal ontwikkeld om snel en eenvoudig monsters van aardappelen en uien te registeren. Wouter Blok, Engineer bij GeJo Grading Services neemt ons mee in de ontwikkeling van deze machine.

Blok: ‘De READER 3.0 is geavanceerder, nauwkeuriger, robuuster en beter voorbereid op de toekomst. Bij de ontwikkeling van deze nieuwste versie van de READER hebben we bewust gekeken naar nieuwe mogelijkheden die we in de toekomst kunnen toevoegen. De READER 3.0 is nu uit te breiden met verschillende modules, bijvoorbeeld om het zetmeelgehalte van een monster te kunnen bepalen door het onderwatergewicht te meten. Of een module die de READER direct laat communiceren met het gewenste IT-systeem binnen de organisatie. Hierdoor is het mogelijk om specifieke data te verwerken en op te slaan. Indien gewenst bestaat de optie handmatig informatie toe te voegen zodat de teler direct een concept kwaliteitsrapport kan creëren. Dat is belangrijk om in- en overzicht te krijgen van de partij.’

‘We denken alweer verder en zijn bezig met allerlei uitbreidingsmodules. Misschien zou de READER 3.0 zelfs een sortering kunnen aanbrengen. Op dit moment is de READER perfect geschikt voor het registreren van aardappel- en uienmonsters, maar we doen ook proeven met andere producten. Daarover kunnen we op een later moment wellicht meer vertellen.’ aldus Wouter Blok.

Meer weten over de Smart Grader READER 3.0? Neem contact op met Wouter via: 06 22 30 19 63.