MOCTB: ‘Nog altijd fluctuerende brandstoftoeslagen in transport door oorlog’

 

Jurgen van de Rijdt, eigenaar van MOCTB is al sinds de start van FarmTrade partner van het netwerk.

MOCTB verzorgt dagelijks transporten vanuit de Benelux naar Scandinavië en vanuit Scandinavië door heel Europa. Of het nu gaat om een gekochte kipper die vanuit Limburg moet komen of een vracht aardappelen los gestort die naar het buitenland moeten. Één belletje naar MOCTB en zij ontzorgen jou als boer, handelshuis of mechanisatiebedrijf van A tot Z in het transport.

Impact

De oorlog in Oekraïne heeft een grote impact op zowel het werk als de kosten. ‘90% van ons werk zijn lange afstand ritten, vanaf 1.000 km. In het begin van de oorlog viel een groot deel van beschikbare capaciteit weg. Veel Oost-Europese vervoerders reden met Oekraïenseen Russische chauffeurs. Een flinke impact dus op onze capaciteit. Daarnaast stegen de brandstofprijzen tot wel 30 cent per liter. Dat hebben wij nog niet eerder meegemaakt.’ ‘Gelukkig is hierin de rust wat wedergekeerd’, aldus Jurgen van de Rijdt.

MOCTB is actief op zoek gegaan naar alternatieven om de verloren capaciteit op te vangen. Een uitdaging, dit had gevolgen voor de kosten. Inkoopprijzen gingen omhoog omdat er minder alternatieven voorhanden waren.

Gevolg voor de markt?

‘We merken dat boeren, mechanisatiebedrijven en handelshuizen prijzen vergelijken en minder vasthouden aan een vaste partner. Prijzen van hun huidige partners gaan omhoog.’ Door deze ontwikkeling ziet MOCTB meer aanvragen binnenkomen.

Enkele prijsverschillen ten opzichte van 2 jaar geleden:

Italië                 –         Nederland                 +20%

Spanje              –         Duitsland                   +30%

Nederland       –         Groot-Brittannië      +25%

 

Over MOCTB

MOCTB noemt zichzelf ‘Het alternatief voor de conventionele transportbedrijven’. Jurgen van de Rijdt: ‘Doordat wij geen eigen chauffeurs en auto’s hebben, kunnen wij heel flexibel schakelen voor onze klanten. Wij bezitten een groot netwerk waardoor wij onze klanten snel kunnen bedienen.’MOCTB verzorgt en managet het gehele logistieke proces van “all the way form A to Z.” Dit doen zij voor een breed scala aan klanten; boeren, handelshuizen, veilinghuizen en mechanisatiebedrijven. Voor ieder transport de juiste chauffeur met de juiste trailer, dieplader of anders gewenst.

Op zoek naar een transporteur voor jouw gewas, product of machine? Neem contact op met Jurgen van de Rijdt: 06 41 11 42 95.