‘Brandstofbesparing én hogere capaciteit: het succes van de nieuwe MultiForce’

Na een aantal goede jaren willen/blijven telers investeren en dat blijkt… De frontfrees van AVR, die in 2021 gelanceerd werd, is voor het tweede jaar op rij uitverkocht. Een ‘succesnummer’ kunnen we met een gerust hart zeggen. Deze krachtige, capaciteitsvolle frees met optioneel zeshaakssysteem, zorgt voor een gelijkmatige verkruimeling van de aarde en kan diep werken. Telers geloven in deze machine en daardoor is deze machine maximaal besteld. Als lid van het partnernetwerk boden wij AVR de mogelijkheid hun verhaal te doen over hun nieuwe machine. Jos den Boer, accountmanager Nederland vertelt ons over de opvolger van de Multivator.

33% meer brandstofbesparing óf 50% meer capaciteit, twee uitersten die mogelijk gemaakt worden bij het gebruiken van de MultiForce. Den Boer: ‘Natuurlijk kun je ook een middenweg pakken, maar als fabrikant van deze machine willen wij weten wat er maximaal haalbaar is én dat kunnen bewijzen.’ De MultiForce is een doorontwikkeling op de Multivator. ‘De frontfrees heeft een grotere rotordiameter, namelijk van 750 mm. Hierdoor kan deze vernieuwde machine dieper werken met minder vermogensvraag. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor het zeshaakssysteem waardoor de benodigde trekkracht met 33% daalt en daarmee brandstof wordt bespaard. Andere voordelen zijn tijdsbesparing door hogere capaciteit, hogere levensduur door lager toerental én een meer gelijkmatige belasting van de trekker en de aandrijving.

‘Geveerde kap is 1 van onze geheimen’

‘We geven ze natuurlijk niet allemaal vrij, maar de geveerde kap is één van de geheimen van het succes van de MultiForce. Deze beschermkap is bevestigd in twaalf veren die ervoor zorgen dat de kap continu beweegt. Door de continue beweging blijft er minder grond hangen wat er vervolgens weer voor zorgt dat de tanden niet door aangeplakte grond draaien wat vermogensverlies en slijtage van de freeshaken voorkomt.

‘De telers geloven in de MultiForce’

AVR is voor dit seizoen uitverkocht. De MultiForce werd officieel naar de buitenwereld gelanceerd in de zomer van 2021 en werd dus in 2022 voor het eerst door het grote publiek getest in het veld. Den Boer: ‘De MultiForce valt goed in de smaak, meerdere telers hebben de afgelopen weken geïnvesteerd in onze MultiForce.’ Boeren zijn laaiend enthousiast; ‘het trekt veel lichter!’

‘Een goede combinatie met de Ceres 440 pootmachine’

Voor de combinatie van land klaarmaken én poten raadt Den Boer de Ceres 440 pootmachine aan. ‘De Ceres 440 werd gelanceerd in het Covidjaar 2020 en laat zeer goede resultaten zien. Door de Isobus toepassing en de vernieuwde pootbekers is het een zeer gebruiksvriendelijk apparaat én is deze flexibel toepasbaar op meerdere rassen/groottes.

Voor dit seizoen is het niet meer mogelijk de MultiForce aan te schaffen, AVR is uitverkocht. De Ceres 440 daarentegen is (nog) wel beschikbaar.

Vragen? Neem contact op met Jos den Boer via 06- 51 40 40 63