Tweedehands machines niet duurder dan jaar geleden

Michiel Tijs

We zien het steeds vaker; bedrijfsbeëindigingen. Waar ga je heen met de inventaris en jouw gebruikte machines? E.M. Tijs occasions, lid van het Farmtrade partnernetwerk is specialist in het in- en verkopen van tweedehands machines. Elly en Michiel zijn de drijvende krachten achter deze organisatie.

TIJS focust zich op tractoren, landbouwmachines, bouwmachines en diverse aanverwante producten. ‘De tweedehands exemplaren komen vanuit bedrijfsbeëindigingen, inruil en actieve inkoopactiviteiten bij ons binnen. We nemen echter niet álles aan, hierin hebben wij bepaalde eisen waaraan de machine moet voldoen.’ aldus Michiel.

‘Prijzen tweedehands machines niet zo hoog als wordt gezegd en men denkt.’

We horen in de markt veel dat tweedehands machines nog altijd duur zijn. TIJS ziet in vergelijking met voorgaande jaren, geen enorme groei. ‘Onze prijzen zijn nog altijd gelijk aan de prijzen die vorig jaar gerekend werden. Ook voor wat betreft de vraag vanuit de markt, kunnen wij niet zeggen dat hierin een grote verandering is gekomen.’

‘Wij verzorgen de in- en verkoop van A tot Z.’

‘Van taxatie tot aan aflevering en alles daartussenin, dat verzorgen wij zelf. Wij schenken veel aandacht aan de presentatie van de machine en de volledigheid hiervan. Daarnaast zijn wij met onze jarenlange ervaring exact op de hoogte van eventuele verschepings- en douanedocumenten. Dankzij onze eigen transportmogelijkheden kunnen wij de machines zelf vervoeren. Hierdoor zijn wij zeer flexibel en kunnen we snel schakelen.’ De handel van TIJS wordt voor 70% geëxporteerd en zo’n 30% wordt verkocht binnen NL.‘

E.M. Tijs occasions

In 1966 al begon de vader van Michiel met het in en verkopen van machines. In de jaren 90 werd het bedrijf overgenomen door de huidige eigenaren; Elly en Michiel. ‘We draaien dit bedrijf met z’n tweeën en focussen ons alleen op de in- en verkoop. Reparatie doen wij niet, dat besteden wij uit.’ aldus Elly.

Ben jij een stoppende boer en wil jij afstand doen van jouw machinepark zonder er zelf omkijken naar te hebben? Óf heb je wellicht een goede tweedehands machine staan? Neem gerust contact op met TIJS via: 0653 24 66 28. Zelf interesse in een tweedehands machines, ga dan naar de website en bekijk het aanbod.