Inhuur personeel gemiddeld 23 – 30 euro per uur

 

Edward Nijk, van Nijk Agro vertelt ons over de ontwikkelingen op het gebied van personeel in de agrarische sector. Met Nijk Agrarische dienstverlening focussen zij zich op de vraag en aanbod van werk in de agrarische sector. Nijk Agrarische dienstverlening detacheerd, zendt uit en doet werving en selectie.

‘Er is in de afgelopen jaren veel veranderd op het gebied van personeel’

‘De lonen zijn verhoogd, werkmentaliteit is veranderd en regelgeving is aangescherpt. We merken dat bedrijven door deze veranderingen meer trouw zijn geworden aan een uitzendbureau. Met name het stukje regelgeving heeft deze verandering gecreëerd. Bedrijven zitten niet voldoende in de materie en focussen zich graag op het werk, in plaats van op de administratie. Bedrijven gaan meer voor ontzorging. En dat zien wij ook terug in de aanvragen voor verloning.’

‘Van minimaal 18,50 per uur naar 23,- per uur’

Toen wij in 2013 begonnen kostte het personeel 18,50 per uur. Op dit moment zitten we op een minimum van 23,- per uur. Dit heeft te maken met een stukje inflatie, schaarste in de markt en hogere administratiekosten, aldus Edward Nijk. We gaan voor kwaliteit tegen een eerlijke prijs en zijn daarover transparant.

‘Wij zijn alleen actief in de agrarische sector, dat maakt ons uniek’

‘Wij weten waar we over praten. Doordat wij ons focussen op de agrarische sector zijn wij op de hoogte van de functies en het benodigde personeel. Wij weten hoe belangrijk flexibiliteit is in deze markt en daarin bewegen wij mee. Onze focus ligt op Nederlandse werknemers, zo’n 80/90% van onze mensen in Nederlands. Wij hebben korte lijnen met agrarische georiënteerde scholen en benaderen potentiële medewerkers proactief. Ter aanvulling werken wij samen met een Roemeens bedrijf.’

Kan Nijk Agrarische dienstverlening jou helpen in de jouw zoektocht naar personeel? Neem dan contact op!