Mestprijzen laten geen bijzondere prijsdaling zien

 

Het loonwerkseizoen loopt op zijn eind. Het laatste mais is geoogst en de laatste percelen wintertarwe worden op dit moment ingezaaid. Bart Ottens, vertegenwoordiger bij H van Oosten uit Meeden kijkt terug op een droog, maar mooi seizoen. ‘De opbrengsten vielen niet tegen, ze waren zelfs boven verwachting.’

‘We hebben een mooi seizoen achter de rug. Het had iets minder droog mogen zijn, maar als we naar de opbrengsten kijken van graan, bieten en mais -gewassen van eigen Akkerbouw kunnen we terugkijken op een zeer positief seizoen. De goede weersomstandigheden creëerden een lange tijd perfecte oogst omstandigheden.’ Aldus Bart Ottens.

Nu het oogst seizoen ten einde loopt, stijgt de vraag naar dierlijke mest. Ottens: ‘We hadden lagere tarieven verwacht voor de veehouderij en akkerbouw nu de kunstmestprijzen ontzettend hoog liggen. Echter laten de mestprijzen geen bijzondere daling zien. Wat betreft vraag kunnen we wel zeggen dat boeren veeleisender geworden zijn. Als leverancier van Verwerkte mest, krijgen we steeds specifiekere aanvragen waardoor wij veel mest op maat leveren. Meststof met een laag fosfaat, hoog stikstof en kali gehalte is zeer gewild nu kunstmest minder aantrekkelijk is. Boeren zijn op zoek naar gehaltes die zo dicht mogelijk bij de maximale gebruiksnorm komen.’

H. van Oosten is een agrarisch loon- en akkerbouwbedrijf met mestdistributie en twee bio vergisters. Vragen over mestlevering in het noorden van het land? Neem contact op met Bart Ottens via 06- 18 57 64 33.