Gebruikte machines populairder nu prijzen stijgen

 

Mechanisatiebedrijven staan voor grote uitdagingen. De levering van nieuwe machines gaat moeizaam en laat- soms- lang op zich wachten. Ook onderdelen zijn slecht of niet te verkrijgen. Mechanisatiebedrijf K. van der Maar BV praat ons bij over hun ervaring.

‘Waar wij eerst een veldspuit konden leveren tussen de 6 en 8 weken, is dat nu maar liefst 12 maanden. Nieuwe machines zijn heel slecht leverbaar, levertijden lopen op of worden in sommige gevallen niet afgegeven. Een vervelende situatie waarin wij onze klanten vaak teleur moeten stellen. Daarnaast ontvangen wij iedere week meldingen van verschillende leveranciers waarin prijsstijgingen worden aangekondigd. Deze prijsstijgingen variëren van 5 – 10%. Op de aanschaf van een nieuwe machine hebben deze verhogingen een redelijke impact en dat zien we terug in de keuzes van de agrariër. Men kiest eerder voor gebruikt.’

Voor gebruikte machines staat Van der Maar ook voor uitdagingen. Sommige onderdelen zijn niet meer te verkrijgen. ‘Waar wij normaal vakken van vol hebben liggen, is nu niet of slecht verkrijgbaar. Voornamelijk lagers, hydrauliek- en elektrodelen zijn slecht leverbaar. Het ís er wel, maar de levertijd is lang. We staan aan de vooravond van het hoogseizoen en dat houdt ons op dit moment flink bezig. Wij doen er alles aan om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen helpen. Dankzij ons grote netwerk zijn er vaak mogelijkheden om onderdelen van gebruikte machines in te zetten. Zo kunnen wij onze klanten optimaal blijven bedienen in deze uitdagende situatie.

Van der Maar speelt actief in op deze ontwikkelingen. ‘Wij hebben voor het komende jaar de voorraad nieuwe machines verhoogd en eerder ingekocht, aldus Jasper van der Berg, verkoper bij K. van der Maar BV.

 

gebruikte-machines-populairder-nu-prijzen-stijgen.