Bruin Export vraagt 3000 ton uien op FarmTrade

Wouter van der Beek, eigenaar van Bruin Export B.V. is zeer verrast door het grote bereik dat hij via FarmTade realiseert, maar nóg positiever gestemd over het aantal nieuwe klanten die hij als (voornamelijk) uienhandelaar hierdoor heeft gerealiseerd.

“Vorig jaar, zo rond deze tijd, ben ik via Facebook in contact gekomen met FarmTrade. Vóór 2021 ging de handel altijd rechtstreeks, klanten kwamen via de website of mond-tot-mond bij ons terecht. Ik had mij nooit verdiept in de mogelijkheden van online handelen. Tot ik het verhaal van FarmTrade onder ogen kreeg. Een online handelsplatform voor de agrarische wereld, dat is exact waarin wij ons met Bruin Export begeven. We besloten met onze tijd mee te gaan en onze vraag naar bepaalde uien via FarmTrade uit te zetten.” Van der Beek kreeg vrij direct veel reactie op zijn advertentie en was positief verrast wat één advertentie op het platform kon creëren. “Ik heb tijden onderschat wat online aanwezigheid voor een bedrijf als dat van ons kan betekenen, maar ik ben heel blij dat we deze stap hebben gezet!”

Bruin Export heeft met de start van het adverteren op FarmTrade de klantengroep flink vergroot. De klanten van afgelopen jaar zijn blijven hangen en daar heeft de organisatie een mooie relatie mee kunnen opbouwen. Van der Beek blijft vragen naar uien. “Iedere week krijgen we nog reactie op geplaatste advertenties. De drempel is zo laag dat het voor veel mensen een kleine moeite is om contact op te nemen.” Voornamelijk bij het plaatsen van nieuwe handel merkt Van der Beek een grote piek in contactmomenten. “FarmTrade is voor ons een mooie verbreding om onze dienst bij de juiste doelgroep onder de aandacht te brengen.”

Bruin Export is al zo’n zeventig jaar specialist in de bemiddeling van gangbare en biologische uien, wortelen en kool. Het product wordt gekocht van Nederlandse telers en verhandeld aan groothandelsmarkten in retail, zoals supermarkten in Duitsland, Frankrijk, Scandinavië en Oost-Europa. Bruin Export kent de markt, heeft korte lijnen en ontzorgt daarmee de boer bij het verhandelen van het product.

Ook gebruik maken van FarmTrade?
Download FarmTrade
in de App Store voor iPhone en Google Play voor Android.