Teler verkoopt 150 ton Agria via FarmTrade

FarmTrade telt inmiddels meer dan 5000 gebruikers vanuit het hele land. Dagelijks worden er gemiddeld twintig nieuwe machines/producten aangeboden. Het is een eenvoudig, gratis platform waarop je direct in contact bent met de juiste doelgroep. En dat biedt kansen!

Bij het telen van vrije aardappelrassen ben je vrij in de afzet van het product, dat is een individuele keuze; vrij, contract of een andere wijze, zoals de aardappeltermijnmarkt of poolcontracten. Een veel gehoorde reden waarom wordt gekozen voor contract is zekerheid en het feit dat telers denken dat hun netwerk niet groot genoeg is om hun product aan de man te brengen. Dat laatste, daarin biedt FarmTrade dé ultieme kans!

Nadat zoon Bart Keizers het agrarische platform lanceerde, koos aardappelteler Gerard Keizers afgelopen jaar deels voor eigen afzet en zette hij FarmTrade in voor het verkopen van zijn 150 ton Agria aardappelen. “Jarenlang verkocht ik mijn product via de bekende handelshuizen omdat er nauwelijks alternatieven waren. Met de digitale ontwikkelingen zijn er tegenwoordig veel meer mogelijkheden.”

Gerard Keizers besloot een deel van de geteelde vrije rassen zelf aan te bieden op het agrarische platform FarmTrade. Met succes! Al gauw werd er contact gelegd met geïnteresseerden vanuit het hele land. “Waar je normaal gesproken 150 ton in één keer verkoopt, aan één club, verkocht ik nu kleine hoeveelheden aan verschillende partijen. Het grote voordeel hiervan was dat ik zelf kon bepalen voor welke prijs én op welk moment ik het product wilde verkopen. Ik werd baas over mijn eigen product.” Dit jaar zijn er extra Agria’s toegevoegd in het bouwplan. “Door de succesvolle verkoop van vorig jaar ga ik komend jaar voor 250 ton vrije handel via FarmTrade. Het opgebouwde netwerk van vorig jaar kan ik hiervoor ook weer inzetten, zij vragen inmiddels al naar Agria’s voor 2022!”

Ook gebruik maken van FarmTrade?

Download FarmTrade
in de App Store voor iPhone en Google Play voor Android.